Subtila seducere a Bisericii > 20. George Benett şi experienţele sale de vindecare


CAPITOLUL 20
GEORGE BENETT ŞI EXPERIENŢELE SALE DE VINDECARE

Şi George Benett, preot al bisericii anglicane "High Church" propovăduieşte însărcinarea de a vindeca cu referire la acelaşi loc din Biblie. Pe coperta cărţii sale se spune în mod semnificativ: "De vindecări avem nevoie cu toţii. În zilele noastre biserica descoperă din nou însărcinarea de a vindeca".

Aceasta nu este aşadar ceva ce să se fi practicat de veacuri în istoria bisericii sau chiar de la începuturile ei, ci este ceva ce s-a impus cu timpul.

Înainte de toate, părerile pe care George Benett le susţine în cartea sa, sunt un amestec de idei despre slujba de vindecare şi învăţătura bisericească despre sacramente. Concludent este mai ales pasajul din cartea sa, unde el explică cum se pot detecta bolile, adică cum se poate stabili focarul unei boli, cu mâinile. Textual el spune: "O altă percepere poate să fie şi capacitatea ca prin intuiţie sau atingerea locurilor bolnave din trupul unui bolnav, să poţi da de urma bolilor. Uneori cel care practică vindecarea simte în vârful degetelor că locurile care trebuie vindecate sunt fierbinţi sau se simt "moarte". Vindecătorul ştie atunci involuntar cât timp trebuie să-şi ţină mâinile pe aceasta parte bolnavă a corpului. Uneori mâinile sale vibrează, atunci când energiile creatoare ale lui Dumnezeu le străbat. Mai târziu, spune cel suferind, probabil că a simţit un val de căldură sau ceva ca un curent electric care a trecut prin el. O astfel de întâmplare ca atare nu are nici o însemnătate; ea este numai o formă de exteriorizare a acţiunii adevăratei puteri din interior, cu toate că ea poate deveni neliniştitoare atunci când apare pentru prima dată". Acestea sunt din nou simptomele neîndoielnice ale "medium-ismului" şi nu lucrări ale Duhului Sfânt. În mod interesant, explică George Benett felul cum trebuie îndeplinit acest "dar"de a simţi bolile cu mâinile noastre ca să poată avea efect: "Vindecătorul simte că prin această putere el este transpus într-o cu totul altă lume, minunată, care nu se poate explica lămurit. El poate fi uneori speriat şi să devină nesigur... De asemenea mai constată că el însuşi devine vulnerabil faţă de rănirile din viaţa sa şi faţă de atacurile celui rău". Astfel de mărturii personale ne arată clar urmările.



Persoane interesate