Subtila seducere a Bisericii > 19. Există vreo însărcinare biblică pentru a vindeca?


CAPITOLUL 19
EXISTĂ VREO ÎNSĂRCINARE BIBLICĂ PENTRU A VINDECA?

Ca dovadă biblică pentru însărcinarea de a vindeca, se citează pasaje din evanghelii şi anume Matei 10:5 şi Luca 10:9. Acest lucru a fost însă înainte de Golgota şi era în mod foarte vădit privitor la Israel în deosebi Matei 10:5-6. În porunca pentru misiune din Matei 28 unde în opoziţie cu Matei 10, se spune în mod lămurit a se merge acum la toate neamurile însărcinarea de vindecare dimpotrivă nu este amintită.

Hotărârea luată pentru biserică nu se găseşte în mod primordial în cărţile istoriei sau în evanghelii (cuvântul biserică este amintit numai de trei ori în cele patru evanghelii). De la Romani până la epistola lui Iuda nu este poruncii nici măcar o singură dată ca credincioşii să vindece bolnavii.

De ce oare la propovăduirea Evangheliei - chiar şi în Faptele Apostolilor - se oferă ascultătorilor întotdeauna numai iertarea păcatelor şi nu se vorbeşte niciodată despre vindecarea bolilor? Nu ar fi putut oare de exemplu Petru în casa lui Corneliu să spună: "Despre acest lucru vorbesc toţi proorocii, că prin Numele Lui toţi aceia care cred în El vor primi iertarea păcatelor" (Faptele Apostolilor 10:43) şi apoi în sensul acesta să continue să primească vindecarea de bolile lor?

Oare apostolii să fi uitat să amintească o atât de importantă parte componentă a poruncii de propovăduire?

În special prima epistolă a lui Ioan, arată scopul venirii Domnului nostru Isus Cristos, aminteşte avertismentul de a ne păzi de înşelare şi porunceşte să se cerceteze duhurile. Aceasta epistolă arată criteriile biblice pentru cei credincioşi. Acolo deci unde se aminteşte scopul venirii Domnului (1 Ioan 3:5,8) stă această afirmaţie întotdeauna în legătură cu păcatul. Nici măcar o singură dată nu scrie că Isus ar fi apărut pentru a vindeca bolnavii. În aceasta consta iubirea: nu că noi am iubit pe Dumnezeu, ci că El ne-a iubit şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre (1 Ioan 4:10). Ar fi o ciudată omitere dacă s-ar crede că trebuie pur şi simplu înţeles că biserica trebuie să vindece.



Persoane interesate