De ce cred în Isus > Prefaţă


Prefaţă

„Voi, creştinii sunteţi de compătimit, fiindcă sunteţi sau creduli şi naivi, şi vă lăsaţi, fără să observaţi, induşi în eroare, sau sunteţi superficiali, deoarece credeţi fără să verificaţi adevărul. Susţineţi o credinţă care s-a dovedit depăşită.

În orice caz, credeţi în ceva ireal. Isus acela în care credeţi voi, a fost dovedit ireal de ştiinţă, teologia însăşi a adus dovezi că Isus cel adevărat care este menţionat şi în istorie nu are nimic comun cu credinţa voastră. În lumina ştiinţei de azi nu mai putem crede ceea ce relatează Biblia despre Isus.

Credinţa voastră nu se potriveşte vremurilor pe care le trăim. Sunteţi demodaţi, închideţi ochii în faţa realităţii şi trăiţi într-o lume imaginară."

Aşa sau în felul acesta sună judecata unei majorităţi covârşitoare. Dar nici unul dintre cei care au această păre­re nu încearcă să verifice în ce măsură este ea îndreptăţită. Contrar acestei opinii larg răspândite există motive bine întemeiate ca să credem în Isus. Despre aceasta vrem să vorbim în această carte.

Nu este vorba de o credinţă vagă, părtinitoare sau „oarbă", în faţa căreia inteligenţa şi raţiunea pălesc, de o credinţă într-un Isus necunoscut, de neexplicat, învăluit de legende. Aici e vorba de o credinţă lucidă, ce se poate baza pe fapte, e vorba despre credinţa în Isus, în acel Isus despre care Noul Testament - document contemporan -depune mărturie: Isus Cristos, fiul lui Dumnezeu.Persoane interesate