Umpleţi vidul! > Proorociile referitoare la poporul evreu


PROOROCIILE REFERITOARE LA POPORUL EVREU

“Nu există proorocii” spun ei. Cei pe care noi îi numim prooroci, nu erau decât nişte oameni inteli­genţi şi de aceea erau capabili să prezică evenimen­te, ni se spune. “Manualul ateului” susţine că ge­niile cele mai mari ale omenirii au fost Marx, Engels şi Lenin. Ei aveau în minţile lor ceea ce “Manualul ateului” consideră mijlocul cel mai puternic pentru prevederea evenimentelor politice şi sociale — adică, materialismul istoric.

Marx a scris o carte intitulată “Problema evreiască”. Evident că el avea potenţialul cu care materia­lismul istoric dotează pe un gânditor. Cum se face că, trăind în a doua jumătate a secolului nouăsprezece, n-a avut nici o idee că evreii, aşa cum erau risipiţi printre popoare, se vor întoarce în ţara lor? Lenin a trăit în veacul al douăzecilea. Mişcarea sionistă exista şi devenea din ce în ce mai puternică. El, marele geniu al omenirii, nu considera deloc probabil că evreii vor fi adunaţi laolaltă în patria lor, şi nici n-a menţionat pe sionişti. El nici măcar nu a luat notă de această mişcare şi nici nu se aştepta să triumfe.

Stalin a scris o carte cu titlul “Problema naţiona­lă”. În această carte, scrisă înainte de primul război mondial, el, care odinioară fusese proclamat de către atei ca fiind cel mai mare geniu pe care l-a avut sau îl va avea vreodată omenirea, nici măcar n-a re­cunoscut pe evrei ca o naţie deoarece nu se încadrau în definiţia sa despre o naţie.

Cu toate acestea, poporul evreu în dezvoltarea lui, n-a dat atenţie nici antisemitismului lui Marx şi nici faptului că erau ignoraţi în cartea lui Stalin. Evreii au creat un stat, împlinind ceea ce fusese prezis într-o altă carte — carte pe care ateii o dispreţuiesc mai mult decât pe toate celelalte — Biblia.

Frederic cel Mare, regele Prusiei, a cerut odată duhovnicului său: “Dă-mi o dovadă că Sfânta Scrip­tură este inspirată de Dumnezeu. Preotul răspunse: “Evreul, Majestate”. Evreii şi istoria lor miraculoasă constituiesc o altă dovadă a adevărului profeţiei biblice.

Câţiva dintre autorii cărţii “Manualul ateului” sunt evrei, împlinind prin aceasta o proorocie că unii evrei vor fi un blestem pentru toate popoarele. Dar există şi evrei care combat ateismul şi răspândesc până la mari depărtări cunoştinţa de Dumnezeu, îm­plinind prin aceasta o altă proorocie din aceeaşi Bi­blie, care spune că, în zilele din urmă, o rămăşiţă din Israel se va întoarce la Mântuitorul ei, Isus Cristos, şi va fi o mare binecuvântare.

Proorociile despre evrei încep cu o făgăduinţă făcută lui Avraam, primul evreu, acum aproape 4500 de ani. Ascultaţi-o: “Voi face din tine un neam mare”.

Lumea creştină poartă numele unui evreu, Isus Cristos. Lagărul comunist poartă numele unui alt evreu, Marx. Universul ca un tot poartă numele unui alt evreu, Einstein. Peste şasezeci la sută din lau­reaţii premiului Nobel sunt evrei, printre care şi re­gretatul scriitor sovietic, Boris Pasternak. Evreii au jucat un rol covârşitor în revoluţia comunistă — oameni ca Trotzky, Zinoviev, Kamenev. Lenin era, probabil, parţial evreu. În prezent, evreii joacă un rol important în lupta anti-guvernamentală în Uniunea Sovietică. Litvinov, scriitorul Daniel, Krasnov-Levitin şi alţi luptători pentru libertate, care au suferit în închisori, sunt evrei. Evreii sunt activi în conducerea vieţii economice şi politice din Statele Unite şi din multe alte ţări. Ei deţin posturi guver­namentale în multe alte ţări din Vest. Evreul Teller este denumit “tatăl bombei nucleare”.

Dr. Sale Harrison în cartea sa “Evreul remar­cabil” scrie: Nimeni nu se va îndoi că evreii de astăzi deţin casele cu bani ale lumii. Oriunde s-au dus, ei au devenit magicienii finanţelor”.

În cartea sa “Lumina Bibliei în evenimentele actuale”, Basil Mowll spune: “Un calcul serios al profesorilor din Europa apuseană, cu excepţia An­gliei, înainte de primul război mondial, a arătat că circa şaptezeci la sută din ei erau evrei din naştere şi din convingere.”

Pentru prima oară în istorie, o femeie face parte din curia bisericii catolice. Ea este o creştină de ori­gine evreiască.

Simone Weil, o evreică, este una din cele mai pro­funde teoloage ale catolicismului de astăzi.

Limba ebraică este singura limbă care a înviat, fiind vorbită în mod curent acum în Israel. Aceasta nu s-a întâmplat nici cu latina, nici cu greaca veche, slavona, şi cu nici o altă limbă antică.

Astfel, proorocia a fost împlinită. Un mic trib de beduini a devenit o mare naţiune — mare sub toate aspectele, pentru bine sau pentru rău. Chiar Iaroslavski, fondatorul Asociaţiei Internaţionale a Ateilor şi marele conducător al acestei mişcări, a fost evreu.

Profeţia continuă: “Vei fi o binecuvântare”. Ori­cine se simte binecuvântat în comunism datorează aceasta evreului Marx. Oricine se simte binecuvântat în capitalism, datorează aceasta evreilor care au fost instrumente în crearea acestui sistem. Oricine este binecuvântat prin creştinism datorează aceasta unui evreu: Isus.

Cuvântul lui Dumnezeu mai spune în acelaşi ca­pitol: “Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta şi voi blestema pe cei ce te vor blestema” (Geneza 12:3). Este un fapt constatat că istoria a favorizat pe prietenii evreilor. Când Spania a izgonit pe evrei, imperiul ei a apus. Rusia ţaristă a persecutat pe evrei şi şi-a primit răsplata. Aşa s~a întâmplat şi cu Ger­mania nazistă. Ţările unde evreii sunt liberi se bu­cură ele înşile de libertate.

Mult timp după vremea lui Avraam s-au făcut preziceri că evreii vor fi risipiţi printre neamuri. În prezent există trei popoare risipite: ţiganii, armenii şi evreii, însă evreii sunt cei mai risipiţi. Sunt puţine ţări fără evrei.

Isus a prezis distrugerea Ierusalimului, care a avut loc în anul 70 al erei noastre. Proorocul Osea (9:17) a proorocit: “Dumnezeul meu îi va lepăda, pentru că nu L-au ascultat: de aceea vor rătăci printre nea­muri” şi aşa s-a întâmplat. În Deuteronom 28:37 stă scris: “Vei fi de pomină, de batjocură şi de râs, printre toate popoarele la care te va duce Domnul”; şi aşa au ajuns. Este o formă obişnuită de batjocură să se spună: “Jidan spurcat”.

Dar întoarcerea evreilor în Palestina a fost de ase­menea prezisă, şi aceasta se întâmplă sub ochii noştri. Tribul Cărţii, mereu rătăcitor şi sleit de pu­teri, are din nou patria lui.

Originile celorlalte popoare sunt învăluite în le­gende şi mituri. Poate spune cineva cine a fost primul rus? Sau care a fost primul german, sau primul turc? Întreabă pe oricare evreu cine a fost primul evreu, şi el îţi va răspunde fără nici o şo­văială: “Avraam”.

Evreii sunt unici ca o mărturie a exactităţii rela­tărilor biblice. Dispersiunea lor printre toate po­poarele este unică; tot atât de unică este şi dez­voltarea lor. Evreii constituie numai 0,5 la sută din populaţia lumii, şi totuşi cât de disproporţionată este suferinţa lor, dar în acelaşi timp şi izbăvirea lor. Întoarcerea lor în propria lor ţară. Ei sunt unici prin faptul că întreaga lor istorie a fost prezisă. Dumnezeu a spus prin Moise: “Vă voi împrăştia printre neamuri şi voi scoate sabia după voi. Ţara voastră va fi pustiită şi cetăţile voastre vor rămâne pustii” (Leviticul 26:33). “Domnul vă va împrăştia printre popoare şi nu veţi rămâne decât un mic număr în mijlocul neamurilor unde vă va duce Domnul” (Deuteronom 4:27).

Mai târziu, o altă profeţie prezice strângerea po­porului Israel împrăştiat: “Vă voi scoate dintre nea­muri, vă voi strânge din toate ţările şi vă voi aduce iarăşi în ţara voastră” (Ezechiel 36:24).

Oriunde se găseşte, evreul este evreu. El nu este un rus evreu ci un evreu rus. Evreii rămân evrei, deşi nu au nici o forţă care să-i concentreze şi nici un guvern pe scară mondială.

Evreii sunt un popor care n-a putut fi distrus, în ciuda suferinţelor fără seamăn. Faraonii egipteni, regii asirieni, împăraţii romani, cruciaţii, iniţiatorii inchiziţiei şi naziştii au folosit împotriva lor ex­pulzarea, exilul, robia, confiscarea averilor, chinuri, masacrarea a milioane de oameni — care toate ar fi zdrobit inima oricărui alt popor — însă evreii rămân.

Dumnezeu promisese că va aduna pe surghiuniţii lui Israel şi va strânge pe cei risipiţi ai lui Iuda din cele patru colţuri ale pământului. Aceasta a fost spus prin proorocul Isaia, aproximativ cu 700 de ani înainte de Cristos şi cam cu 800 de ani înainte de împrăştierea evreilor de către împăratul roman Tit. Cum de a ştiut el că evreii vor fi risipiţi şi apoi strânşi din toate continentele?

Foarte puţini dintre evreii care s-au întors în Israel sunt religioşi. Majoritatea dintre ei nu cunosc Scripturile şi nici profeţiile şi doar un număr foarte limitat dintre cei ce le cunosc cred în ele. Cu toate acestea, ei se reîntorc — s-ar putea spune, printr-un impuls orb, întocmai cum păsărelele sunt împinse spre sud înainte de venirea iernii — sau, cu alte cuvinte, puterea lui Dumnezeu îi mână pentru ca să se poată împlini Cuvântul Său.

Într-o altă proorocie importantă, în care se men­ţionează întoarcerea evreilor în Palestina, se spune că ei vor veni prin două metode (Ieremia 16:14-16).

Dumnezeu va trimite “pescari” care-i vor “pescui”, şi mişcarea sionistă “a pescuit” multe mii de evrei cu perspectiva unui cămin naţional al lor propriu.

Acelaşi verset mai spune că Dumnezeu va trimite “vânători” care “vor vâna” pe evrei. Antisemitismul din toată lumea, în special sub Hitler, “a vânat” pe evrei, gonindu-i spre Palestina.

O altă proorocie uimitoare despre evrei se referă la întoarcerea la Cristos în vremea sfârşitului a ră­măşiţei poporului Israel. Şi această profeţie este în curs de împlinire.

Am menţionat mai înainte pe evreul Einstein, ca un admirator al Nazarineanului.

Franz Werfel, faimosul poet evreu, a scris re­numita carte creştină “Cântecul lui Bernadette”. Shalom Asch, marele romancier evreu, a devenit creştin şi a scris binecunoscuta carte “Isus din Nazaret”. Martin Buber, marele filozof evreu, numea pe Isus “marele meu Frate”. Henri Bergson a mărturisit credinţa lui creştină. Niels Bohr, marele fizician, era un evreu-creştin. Tot astfel, August Piccard, primul om care a zburat în stratosfera.

Să ne oprim aici pentru a constata că şi comuniştii au făcut profeţii, însă acestea nu s-au împlinit. Engels a proorocit într-o scrisoarea adresată lui Sorge la 10 septembrie 1888, că peste zece ani Cana­da va fi anexată la Statele Unite. A trecut un veac, dar nu există nici un semn de aşa ceva.

Hrusciov a prezis, în 1958, că în cinci ani Rusia va atinge şi va depăşi nivelul material al Statelor Unite. Acum ne aflăm în 1978, şi Uniunea Sovietică mai importă grâu din America! Oameni care nu sunt dotaţi de Dumnezeu într-un mod special, nu pot prevedea viitorul.

Prietenii noştri atei au prezis solidaritatea veşnică dintre popoarele comuniste, şi în prezent există cearta cu China Roşie, Iugoslavia şi România. Proorocia pe care te poţi baza este privilegiul exclusiv al Duhului lui Dumnezeu, exprimat în Cuvântul lui Dumnezeu.



Persoane interesate