Umpleţi vidul! > Proorocii despre zilele din urmă


PROOROCII DESPRE ZILELE DIN URMĂ

“Manualul ateului” înlătură proorocia cu aceste cuvinte: “Numeroase profeţii biblice au fost făcu­te numai după ce s-au întâmplat evenimentele pre­zise. Textele respective au fost incluse în Biblie post-factum — adică, după terminarea evenimentelor respective”.

Oare prietenii noştri atei se aşteaptă cu adevărat ca noi să credem că biruinţa Israelului în istorie, flu­turarea drapelului sionist pe Casa Brună a lui Hitler din Nurenberg şi restaurarea statului evreiesc — toate evenimente din secolul douăzeci — au fost abia recent incluse în Biblie? Oare manuscrisele de la Marea Moartă, datând din secolul dinainte de Cristos, nu certifică profeţiile? Oare manuscrisele Noului Testament nu cuprind prezicerea perscarului Petru că trupurile cereşti se vor topi de mare căl­dură, prevestind astfel distrugerea nucleară?

Acum 3000 de ani nu erau posibile războaiele mondiale, deoarece comunicaţia intercontinentală era inexistentă.

Dar proorocul Ieremia, care a trăit aproximativ cu şase sute de ani înainte de Cristos, a prezis războaie mondiale. El nu ştia despre existenţa Americii sau Australiei sau Japoniei, însă el a scris despre “o sabie peste toţi locuitorii pământului... nenorocirea merge din popor în popor... cei pe care-i va ucide... vor fi... de la un capăt al pământului până la celălalt... “ (Ieremia 25:27-33.)

Proorocia a fost împlinită după douăzeci şi şase de secole. Mii şi mii de oameni au fost ucişi într-un război care s-a întins din Japonia în Rusia şi în Franţa, un război în care au murit americani, chinezi, germani, evrei. Şi aceste lucruri sunt întruchipări prevestitoare ale conflictului mondial care va urma.

Isus a spus despre ultimele zile: “Atunci va fi un necaz atât de mare cum n-a fost niciodată de la în­ceputul lumii până acum, şi nici nu va mai fi” (Matei 24:21). Şi aşa este. Niciodată nu au fost în istoria omenirii astfel de necazuri ca acelea creeate de cuptoarele şi camerele de gazare ale naziştilor, măcelurile în masă ale lui Stalin sau acelea ale lui Mao-Tse-Tung.

Când Isus a spus: “Dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scăpa...”, nu existau mijloace de distrugere care să fi putut periclita pe toţi oame­nii. Oamenii posedau săgeţi şi suliţe. Nimeni nu putea pune în pericol existenţa întregii omeniri. Acum sunt disponibile instrumente de nimicire gene­rală.

Dar de ce să mergem atât de departe? Însuşi co­munismul este o împlinire a profeţiei. El seamănă cu marele Anticrist prezis în Scriptură: “I s-a dat să facă război cu sfinţii şi să-i biruiască; şi i s-a dat stăpânire peste orice seminţie, peste orice norod, peste orice limbă şi peste orice neam”.

Un alt profet a descris puteri ca ale comunismului. El spune că ele-şi lărgesc dorinţa ca locuinţa morţilor şi sunt ca moartea şi nu se pot sătura până ce nu strâng la ele toate naţiile şi îngrămădesc la ele toate popoarele.

Noi, creştinii, considerăm această ambiţie ca fără de sens. Oare Stalin a fost un om fericit când impunea voia lui unui miliard de oameni şi când era aplaudat drept cel mai mare geniu? Soţia lui s-a sinucis. El a băgat în închisoare pe membrii propriei sale familii. Nu avea încredere în nimeni, nici măcar în tovarăşii lui cei mai intimi şi aceasta pe bună dreptate. Adepţii lui cei mai apropiaţi aşteptau moartea lui ca să-l denunţe drept ucigaş. Hruşciov relatează că Stalin a exclamat odată: “N-am încredere nici măcar în mine însumi!”

Există o poveste despre un om bogat care era foarte bolnav. I s-a spus că se va vindeca numai dacă va purta cămaşa unui om fericit. El trimise pe slujitorii săi să găsească un om fericit şi să cumpere de la el cămaşa, oricât de mult ar costa. Însă ser­vitorii n-au putut găsi nici un om fericit. Fiecare era invidios pe fericirea altuia sau dorea mai mult decât poseda sau era ros de ambiţii de neatins. După multă căutare, au găsit în sfârşit un tăietor de lemne, gol până la mijloc, care-şi făcea munca lui grea cu voioşie, cântând în acelaşi timp. Ei l-au întrebat: “Eşti fericit?” la care el răspunse “Pe deplin”. Atunci i s-a oferit o sumă mare pentru cămaşa lui. Din nefericire, n-avea cămaşă.

Fericirea nu constă în a domina lumea, ci în unirea cu Dumnezeu. Prietenii noştri comunişti nu cunosc acest secret. Din această cauză ei au ambiţii mari, dar nu sunt satisfăcuţi niciodată şi sunt mereu mai îndepărtaţi de utopia pe care pretind că o creează.

Prietenii noştri atei se plâng adesea despre pro­gresul lent al cauzei lor în Uniunea Sovietică. Îi putem asigura: vor reuşi! Anticristul a cărui cale o pregătesc va poseda conducerea mondială. Comu­nismul va triumfa pentru ceea ce, în istorie, este un timp scurt.

Dar, în cele din urmă, Isus Se va reîntoarce. Pi­cioarele Lui vor sta pe muntele Măslinilor în Israel. Biblia scrie: “Orice ochi Îl va vedea”. Şi lucrul acesta trebuie să fi părut de neînţeles când evanghe­listul Ioan l-a scris. Cum ar fi putut cineva din Spania sau din Africa de Nord să-L vadă pe Isus coborându-se în Israel?

Ei bine, televiziunea dovedeşte că profeţia Bibliei este adevărată. Întreaga lume a privit jocurile olim­pice în timp ce se desfăşurau, întreaga lume va fi martoră a revenirii lui Isus.

Şi atunci orice genunchi se va pleca la numele lui Isus, al celor din ceruri, al celor de pe pământ şi al celor de sub pământ, şi fiecare limbă va mărturisi, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Cristos este Domnul.

Va veni fericita zi când toată puterea se va afla în mâinile lui Isus Cristos. După întoarcerea Sa pe pă­mânt şi sub conducerea Lui totală, sărmana noastră planetă va fi izbăvită de păcatele şi necazurile ei.

Înainte să vină acel timp, trebuie să trecem mai întâi prin groaznice catastrofe. Printre semnele cala­mităţilor ce se apropie, sunt şi multele conferinţe de pace şi convorbirile despre limitarea armamentului, care de asemenea sunt prezise în Biblie: “Când vor zice: “Pace şi linişte!”, atunci o prăpădenie neaş­teptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată şi nu va fi chip de scăpare” (1 Tesaloniceni 5:3).

Când apostolul Pavel a scris această profeţie, oamenii nu aveau mijloace de a provoca o distrugere bruscă pe pământ. Aceasta nu putea fi realizată cu săbii sau cu lăncii. Acum popoarele posedă arme nucleare.

Profeţiile devin excepţional de importante în aceste zile. Isus a prezis că neamurile vor stăpâni peste Ierusalim “până se vor împlini vremurile nea­murilor”. Faptul că evreii au obţinut în 1967 stăpânire deplină asupra Ierusalimului şi a Palestinei poate fi un prim semn că vremea neamurilor — adică, timpul când neamurile (ne-evreii) pot face parte din Biserica lui Cristos şi astfel să fie mântuite pentru veşnicie — este aproape de sfârşit. Este extrem de urgent ca oamenii să creadă în Cristos şi să vină la El cât mai este timp. Este o stra­tagemă satanică faptul că, tocmai în această epocă “Manualul ateului” răspândeşte îndoiala în ceea ce priveşte valabilitatea şi existenţa profeţiilor.

Această carte este ea însăşi o împlinire tragică a unei profeţii biblice: “Propovăduirea Evangheliei este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării...” Oponenţii noştri atei vizitează deseori bisericile ortodoxe, în scopul de a cunoaşte subiectul lor. Uneori, pe când se află acolo, ei exprimă o rugăciune tăcută, simţindu-se ei înşişi copleşiţi de sfinţenia locului.

Acolo ei aud vechile cântări ale poporului rus, cântări de laudă către Fecioara Maria: “Plecăciune ţie, cea plină de har; Domnul este cu tine”. Dacă ar cu­noaşte proorociile biblice, ar găsi că evanghelistul Luca a menţionat în cântarea Mariei, compusă când a zămislit pe Isus, aceste cuvinte: “Toate neamurile îmi vor zice fericită” (Luca 1:48).

Creştinii nu pun niciodată la îndoială proorociile, fiindcă ei găsesc că multe se aplică lor şi vieţilor lor. Când devenim creştini, aflăm că şi lucrul acesta a fost proorocit cu mult înainte. Citim în Biblie că Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii să aparţinem lui Isus Cristos. Cât de departe în trecut ajunge această profeţie!

Apoi găsim proorocit şi viitorul nostru: “Ca să se arate în veacurile viitoare nemărginita bogăţie a harului Său, în bunătatea Lui faţă de noi, în Cristos Isus”. Astfel noi ştim care este sensul vieţii noastre şi că bunătatea lui Dumnezeu ne este păstrată.



Persoane interesate