Umpleţi vidul! > Originea creştinismului


ORIGINEA CREŞTINISMULUI

“Manualul ateului” începe cu complimente pentru creştini. El scrie:

“Cel puţin în perioada iniţială a existenţei sale, creştinismul nu numai că a renunţat să mai aducă jertfe, ci a renunţat la orice fel de ritual. F. Engels afirmă că acesta a fost un pas revoluţionar. Deosebindu-se de celelalte religii ale antichităţii, creştinis­mul a refuzat în mod categoric toate discriminările în materie de credinţă, predicile fiind adresate tuturor triburilor şi popoarelor. În probleme de crez, creşti­nismul a refuzat categoric şi barierele sociale. Cei ce au propovăduit învăţătura lui Isus s-au adresat tu­turor oamenilor, fără deosebire de origine etnică sau poziţie socială.”

Nu este adevărat că primii creştini au renunţat la aducerea de jertfe. Este drept că au desfiinţat jert­fele de animale. Dar ei s-au jertfit cu bucurie pe ei înşişi.

În orice caz, odată măcar, adversarii noştri rostesc cuvinte bune despre noi. Nu există discriminare naţională şi nici rasială în creştinism, şi aceasta de aproape 2000 de ani! În Polonia şi în Uniunea Sovietică există discriminare contra evreilor. În Uniunea Sovietică toţi tătarii, cecenii, inguşii, cal­mucii, balkarii, germanii de pe Volga au fost de­portaţi numai pentru vina de a aparţine unei anumite naţionaităţi. În China comunistă, tibetanii sunt asupriţi. În toate ţările comuniste, prima întrebare care ţi se pune este: “Care este originea ta socială?” Vai de tine dacă tatăl tău a avut, din întâmplare, o fabrică. În creştinism nu au existat bariere sociale, potrivit învăţăturii lui Cristos.

Dar, în continuare, “Manualul ateului” nu ne mai gratifică cu complimente.

Cartea afirmă: “Autorii greci, romani şi evrei din primul secol nu dau absolut nici o informaţie despre creştinism”. Remarcaţi frumosul cuvânt “absolut”. Tăgăduirea aceasta este absolut falsă.



Persoane interesate