Subtila seducere a Bisericii > 17. Vindecătorii spiritişti şi simptomele însoţitoare


CAPITOLUL 17
VINDECĂTORII SPIRITIŞTI ŞI SIMPTOMELE ÎNSOŢITOARE

Simţirea căldurii este şi ea un vechi şi cunoscut fenomen însoţitor al vindecătorilor spiritişti, respectiv al vindecărilor spiritiste. Acest lucru trebuie dovedit prin unele citate.

Harry Eduard, cel mai renumit vindecător spiritist din Anglia, explica cum spiritele oamenilor morţi acţionau prin mâinile sale. La întrebarea cum el şi pacientul percep evenimentul de vindecare, el a răspuns: „Înainte de toate căldură, acolo unde se pune mâna. Atât cel care vindecă cât şi pacientul simt acest lucru. Trebuie ca la aceasta să se producă o trecere de energie".

Despre vindecătorul spiritist Starczewski, care lucra în Germania, se spunea într-un jurnal: "El nu vindecă bolile personal ci ca "mediu" cu ajutorul unei puteri de radiere cosmică, a unei călduri înmănuncheate care curge prin mâinile sale, ca "mediu" al spiritelor din cealaltă lume, spune el".

Paul ucenic, autor de specialitate a unor teme ezoterice şi de vindecare spiritistă, scria sub titlul: "Puterea vindecătoare a mâinilor" următoarele: "La tratarea directă, vindecătorul va trebui să-şi dea osteneala să-şi întrebuinţeze mâinile ca cea mai puternică armă a sa în luptă... Cei mai mulţi vindecători simt puterea în braţe şi în mâini, şi ei mai ştiu că puterea nu vine din ei înşişi, însă cu toate acestea ei acţionează cu ajutorul mâinilor lor. La acest eveniment al punerii mâinilor, bolnavul simte în cele mai multe cazuri o căldură care strabate ţesuturile şi oasele şi care conduc de regulă în curând la dispariţia durerilor. Bolnavul crede că mâinile vindecătorului ar fi calde, însă lucrul acesta nu este adevărat, el simte numai pur şi simplu puterea".

Mereu se accentuează că aceste puteri de vindecare ar fi un dar dumnezeiesc pentru binele omenirii. De această convingere se leagă adeseori o angajare dezinteresată.

Se poate pune în mod îndreptăţit întrebarea: ce are de a face acest "mediu" vădit cu "vindecătorii creştini?"

În primul rând surprinde faptul ca după cum se arată din unele exemple ale evangheliştilor vindecători ca şi a conducătorilor carismatici: aceste simptome (căldură, etc) sunt uluitor de asemănătoare. Totuşi oare aceste lucruri ne îndreptăţesc să ajungem la astfel de concluzii?



Persoane interesate