Subtila seducere a Bisericii > 13. Experienţa peregrinării sufletului


CAPITOLUL 13
EXPERIENŢA PEREGRINĂRII SUFLETULUI

Încă de o şi mai mare influenţă din partea întunerecului poate fi această putere străină care este în stare să scoată afară din trup chiar şi sufletul omului, adică sinea lui însuşi sau "eul său", maşina biologică a omului. Acest lucru este numit "peregrinajul sufletului". Este un cunoscut fenomen al ocultismului şi spiritismului. Cartea morţilor a tibetanilor este plină de astfel de comunicări. Cei care practică Yoga cred şi ei că pot să ducă la îndeplinire acest lucru, şi pe aceeaşi treaptă sunt şl evenimentele de moarte, care prin Elisabeth Kribler Ross şi Raymond Moody au căpătat o publicitate mondială.

Raymond Moody aude întotdeauna o voce pe care el o socoteşte dumnezeiască. La ce vrea să conducă această perma­nentă auzire de voce, cred că s-a putut vedea prin această comparare cu cele de mai sus. Obişnuinţa şi ultima auzire a unei voci este socotită în spiritism ca un duh de control. Kribler Ross a experimentat de mai multe ori peregrinări ale sufletului şi poate să relateze despre cel puţin trei duhuri care-l controlează. De fapt el a trecut prin tot felul de fenomene oculte.

Şi C.G. Jung a avut un astfel de eveniment de moarte. Acest lucru nu trebuie să ne surprindă neapărat, deoarece el a fost un spiritist activ care a admis în mod deschis că şi-a extras psihologia şi învăţătura sa arhetipă din literatura spiritistă. El avea de asemenea un duh de control (Philemon) şi a scris prefaţa la "Cartea morţilor" tibetană, care desigur corespundea învăţăturilor sale spiritiste prin înrudire spirituală.

Astfel de oameni relatează în orice caz, cum ei se aşează singuri sau se văd zăcând şi au impresia că plutesc undeva în spaţiu despărţiţi de trupul lor. Este de menţionai acest lucru pentru că aceste fenomene şi-au făcut intrarea şi în literatura creştină.

Din nou carismaticii sunt în primul rând aceia care încadrează aceste fenomene oculte intense ca acţionări dumnezeieşti ale Duhului Sfânt.

Astfel a experimentat şi Demos Sakarian această peregrinare a sufletului: "Şi atunci viziunea trecuse. Am observat cum m-am întors pe pământ. Sub mine era Aowney din Califor­nia. Acolo era casa noastră. M-am putut vedea îngenunchind".

Acum este vorba despre "Oamenii de afaceri ai deplinei Evanghelii", a căror întemeiere se bazează pe viziunea de mai sus şi care nu sunt un fenomen marginal, ci sunt grupa pe care se sprijineşte mişcarea carismatică, şi care a popularizat-o aşa ca nici o alta. Şi acţiunea olimpică universală a lui Volkhard Spilzers care a apărui cu totul altfel, atunci când el socoteşte că a văzut-o în pretinsa viziune dumnezeiască, nu ar fi fost posibilă fără mâna, influenţa şi puterea financiară a acestei grupe.

Şi Roland Buch, căruia i se datoreşte apariţia în editura "Leuchter" ("Luminătorul") a cărţii „întâlniri cu îngeri" se vede pe sine după întoarcerea sa de la sala Tronului lui Dumnezeu şezând aplecat peste masa de scris.

În cartea lui Bilquis Sheikh, citim despre experienţe asemănătoare şi Kathrin Kuhlman poate relata acest lucru.



Persoane interesate