De fapt, care este diferenţa? > Introducere


INTRODUCERE
De fapt, despre ce diferenţe este vorba?

Această carte se referă la "diferenţa" între credinţa creştină şi principalele religii şi secte ale lumii. Multe cărţi s-au scris despre religie. Unele s-au străduit să arate că toate religiile sînt esenţialmente la fel, că ele sînt doar "diferite căi" care duc la acelaşi Dumnezeu. Dar conform Bibliei, nu toate religiile duc la Dumnezeu.

Există diferenţe - esenţiale, de neevitat - între învăţăturile creştinismului biblic şi învăţăturile, de exemplu, ale mahomedanilor şi ale hinduşilor.

"Creştinismul biblic" se referă la convingerile proclamate de majoritatea creştinilor de la începutul Bisericii în primul secol. Aceste convingeri fundamentale, aşa cum sînt arătate în Biblie, includ următoarele elemente:

- Dumnezeu S-a întrupat în Omul Isus Cristos.

- Isus Cristos a ispăşit (a plătit pentru) păcatele omului prin moartea Sa pe cruce.

- Cristos a înviat din mormînt, în trup, învingînd moartea şi dovedind că El este Dumnezeu.

- Biblia este Cuvîntul lui Dumnezeu, inspirat, cu autoritate, infailibil.

Nici o altă religie sau denominaţie religioasă din lume nu este de acord cu creştinismul biblic asupra acestor patru puncte. Scopul acestei cărţi intitulată: "De fapt, care este diferenţa?", este să explice exact prin ce diferă creştinismul de alte credinţe şi în ce constă de fapt aceste diferenţe.

Sperăm că această carte va ajuta creştinului să înţeleagă mai bine propria profesiune de credinţă; în al doilea rînd, va ajuta persoanei care, spiritual vorbind, este "în cumpănă", să vadă care sînt problemele cheie şi să se decidă să-şi lege destinul etern de Isus Cristos - nu de o religie, nu de o biserică, nu de dogmă, ci de Isus Cristos care este Calea, Adevărul şi Viaţa.

În fine, va ajuta pe discipolul convins al altei filosofii, să înţeleagă mai bine creştinismul bazat pe Biblie şi, în acelaşi timp, să înţeleagă mai clar credinţa pentru care îşi riscă destinul în viaţa aceasta şi în eternitate.

Primul capitol trece în revistă dovezile Biblice pentru punctul de vedere creştin biblic şi constitue temelia acestei cărţi, întrebarea majoră este cum doreşti tu să tratezi aceste dovezi, care sînt rezumate foarte bine în 1 Corinteni 15:3-4: "Cristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi; a fost îngropat şi a înviat a treia zi, după Scripturi".



Persoane interesate