Călăuzire în înţelegerea Sfintelor Scripturi > 51. A doua venire a lui Cristos


PARTEA 9
ÎNVĂŢĂTURA SCRIPTURII CU PRIVIRE LA LUCRURILE DE APOI
(Doctrina despre lucrurile de apoi)

CAPITOLUL 51
A DOUA VENIRE A LUI CRISTOS

Peste tot în Cuvântul lui Dumnezeu ni se spune că Cristos va veni din nou pe pământ. Înainte să vină Cristos pe pământ pentru prima oară, proorocii au prezis aceste lucruri care au fost scrise în multe din cărţile Vechiului Testament. În primele patru cărţi ale Noului Testament ni se spune cum a venit Cristos pe pământ. S-a întâmplat exact aşa cum au prezis proorocii din Vechiul Testament.

De asemenea, oamenii lui Dumnezeu au scris despre felul cum va veni Cristos a doua oară pe pământ. Nu există nici un motiv de îndoială referitor la venirea Lui, aşa cum a fost proorocită cu mult timp în urmă.

1. BIBLIA VORBEŞTE DESPRE CEA DE-A DOUA VENIRE A LUI CRISTOS

În Biblie ni se aminteşte de opt ori mai mult despre cea de-a doua venire a lui Cristos decât despre prima Lui venire. De 318 ori în Noul Testament se vorbeşte despre aceasta.

2. CONDUCĂTORII BISERICII AFIRMĂ CĂ CRISTOS VA REVENI

Faptele Apostolilor 3:20 spune: "Şi să trimeată pe Cel ce a fost rânduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Cristos”. 2 Tesaloniceni 1:7 spune: "Şi să vă dea odihnă atât vouă, care sunteţi întristaţi, cât şi nouă, la descoperirea Domnului Isus din cer, cu îngerii puterii Lui” (Iacov 5:8; 2 Petru 1:16; Ioan 2:28; Iuda 14).

3. ÎNGERII AU VORBIT DESPRE REVENIREA LUI CRISTOS

Faptele Apostolilor 1:11 spune: "Şi au zis: "Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer”.

4. ISUS A VORBIT DESPRE REÎNTOARCEREA SA

Matei 24:27 spune: "Căci, cum iese fulgerul de la răsărit şi se vede până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului omului” (Marcu 13:26; Luca 21:27; Ioan 14:3; 21:22).

Cea de-a doua venire a lui Cristos va avea loc exact aşa cum este scris. Cristos va reveni ca o persoană care va fi văzută de toţi. Apocalipsa 1:7 spune: "Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns. Şi toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin”.

Proorocii Vechiului Testament au scris despre prima şi ce de-a doua venire a lui Cristos fără să spună câţi ani le separă. Când un om priveşte la doi munţi din depărtare, el nu observă şi valea dintre ei. Munţii apar ca fiind foarte apropiaţi.

CEA DE-A DOUA VENIRE A LUI CRISTOS VA AVEA LOC ÎN DOUĂ MOMENTE EVIDENŢIATE DEOSEBIT ÎN TIMP:

1. VENIREA PENTRU CREDINCIOŞII SĂI - EVENIMENTUL RĂPIRII

Prima dată, Cristos va veni pentru credincioşi. Atunci El va veni pe nori şi-i va întâlni pe credincioşi în văzduh. Această întâlnire este numită răpirea. 1 Tesaloniceni 4:13-18 spune, "Nu voim fraţilor, să fiţi în necunoştinţă despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristaţi ca ceilalţi cari n-au nădejde. Căci dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi împreună cu Isus pe cei ce au adormit în El. Iată, în adevăr, ce vă spunem, prin Cuvântul Domnului: noi ce vii, cari vom rămânea până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiţi. Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Cristos. Apoi, noi ce vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Mângâiaţi-vă dar unii pe alţii cu aceste cuvinte".

2. VENIREA ÎMPREUNĂ CU CREDINCIOŞII SĂI PENTRU A ÎMPĂRAŢI PE PĂMÂNT 1000 DE ANI - EVENIMENTUL DESCOPERIRII SALE PENTRU ORICE OM, PENTRU ORICE OCHI

A doua oară, Cristos va veni cu credincioşii. În timpul acestei veniri, El va coborî pe pământ unde împreună cu Biserica Sa va conduce popoarele. Această venire este numită împărăţia de o mie de ani sau mileniul.

În Zaharia 14:4 ni se spune: "Picioarele Lui vor sta în ziua aceea pe muntele Măslinilor, care este în faţa Ierusalimului, spre răsărit; muntele Măslinilor se va despica la mijloc, spre răsărit şi spre apus, şi se va face o vale foarte mare: jumătate din munte se va trage înapoi spre miazănoapte, iar jumătate spre miazăzi”.

VREMEA NECAZULUI CELUI MARE

1. VOR FI ŞAPTE ANI DE MARI FRĂMÂNTĂRI ŞI DURERI PE PĂMÂNT. ACEASTA VA FI PERIOADA NECAZULUI CELUI MARE

Bisericile au păreri diferite în ceea ce priveşte timpul când Cristos va reveni pentru a-Şi ridica Biserica de pe pământ.

A. Unii cred că Cristos va reveni înaintea necazului celui mare

B. Alţii cred că Cristos va reveni la mijlocul necazului celui mare, adică după trei ani şi jumătate de la începerea acestuia.

C. Alţii cred că Cristos va reveni după cei şapte ani ai necazului celui mare.



Persoane interesate