Călăuzire în înţelegerea Sfintelor Scripturi > 38. Originea omului


PARTEA 6
ÎNVĂŢĂTURA SCRIPTURII CU PRIVIRE LA OM
(Doctrina despre om)

CAPITOLUL 38
ORIGINEA OMULUI

O întrebare care a fost pusă de-a lungul anilor este: "De unde vine omul?" Dintotdeauna omul a dorit să cunoască cine l-a făcut pe primul om şi cum a fost făcut. Faptul nu este un secret deoarece Biblia ne spune totul despre el.

1. ISTORIA OMULUI

Cuvântul lui Dumnezeu ne învaţă că omul a fost făcut de Dumnezeu dintr-o dată, prin lucrarea Sa plină de putere. Cuvântul lui Dumnezeu spune aceasta, dar s-au găsit oameni care au născocit teorii mincinoase despre provenienţa omului. Oameni păcătoşi care n-au crezut în Cuvântul lui Dumnezeu au lansat teoria că oamenii provin din animale, prin transformarea acestora în decursul vremurilor. Păsările, peştii, şi animalele se aseamănă în anumite privinţe. Dar oameni care nu cred în Dumnezeu privesc la aceste lucruri, şi susţin că o celulă vie a evoluat devenind o vietate diferită de cea de dinainte. Pe urmă, această vietate a crescut devenind din nou o vietate diferită. Aceasta a continuat, spun ei, până când a apărut omul aşa cum îl cunoaştem că există acum. Ei nu admit că Dumnezeu l-a făcut pe om; ci spun că el a apărut de-a lungul unei perioade lungi de timp, printr-o mulţime de transformări a animalelor. Această opinie se numeşte "teoria evoluţiei" e falsă, nu poate fi admisă şi nu trebuie să fie studiată ca adevăr ştiinţific.

Omul se deosebeşte de animale. El a fost om, de când l-a făcut Dumnezeu din ţărâna pământului. Nu ar fi fost mai simplu ca Dumnezeu să-l facă pe om la fel cum a făcut animalele? Cuvântul lui Dumnezeu spune că toate animalele de pe pământ vor da naştere la animale de acelaşi fel (Geneza 1:24-25). Omul nu a devenit unul din aceste animale şi nici un animal nu poate deveni om. Nimeni nu a putut dovedi, vreodată, că omul provine dintr-un animal. Oamenii necredincioşi şi vrăjmaşi lui Dumnezeu, dintre cei ce nu cred în El şi nici în Sfintele Scripturi ca fiind adevărate, au născocit teorii false, încercând să defaime şi să batjocorească puterea şi măreţia lui Dumnezeu.

2. CE SPUNE DUMNEZEU

Geneza 2:7 spune cum a fost făcut omul iar în Geneza 2:21-22 este arătat cum a fost făcută femeia. Cuvântul lui Dumnezeu ne învaţă că atunci când a fost creat primul om şi prima femeie, aceştia au fost o creaţiune unică, nu au fost făcuţi din ceva asemănător cu ei. Cuvintele folosite în limba ebraică pentru facerea omului nu au înţelesul de "a creşte din...", sau "a transforma din...". Unii cred şi învaţă pe alţii teoria evoluţiei, adică cum că oamenii ar proveni din animale, prin transformările suferite de acestea, dar nu aşa ne învaţă Cuvântul lui Dumnezeu. În Geneza 2:7 citim că trupul primului om a fost făcut din pământ. Apoi Dumnezeu a suflat în om duh de viaţă şi omul a devenit un suflet viu. Cuvântul lui Dumnezeu spune că primul om şi prima femeie, Adam şi Eva, au fost creaţi de Dumnezeu, dintr-o dată, nu prin evoluţie, ci printr-o lucrare plină de putere şi au devenit temelia familiei umane.

3. ALTE LUCRURI CARE ARATĂ CĂ OMUL A FOST CREAT DE DUMNEZEU

A. Documente şi scrieri găsite de la primele popoare şi grupări de familii, spun că omul a apărut într-un loc şi într-un anumit timp, în Asia Centrală. În Faptele Apostolilor 17:26 este scris: "El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremi şi a pus anumite hotare locuinţei lor”.

B. Toate limbile mai importante provin din acelaşi loc.

C. Toţi oamenii, de pretutindeni în lume, sunt în mare măsură asemănători unii cu alţii precum şi în lucrurile pe care le fac sau în acţiunile lor.

D. Oamenii dintr-o parte a lumii se aseamănă structural cu cei din altă parte a lumii. Cuvântul lui Dumnezeu ne redă cât se poate de pe înţeles cum a fost făcut primul om atunci când a fost creat. În Geneza 1:27 se spune: "Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu." Omul este diferit de animale pentru că a fost făcut după chipul lui Dumnezeu.



Persoane interesate