Subtila seducere a Bisericii > 7. Valul crescând al pasivităţii


CAPITOLUL 7
VALUL CRESCÂND AL PASIVITĂŢII

Poale că devine evident pentru ce Domnul Isus începe întotdeauna vorbirile Sale în ceea ce priveşte venirea Sa cu prevenirea asupra pericolului de amăgire şi pe noi ne avertizează în mod special să fim treji. În ultimele cinci versete ale capitolului 13 din Evanghelia după Marcu, ni se aminteşte acest lucru chiar de patru ori. Un adevărat val al pasivităţii se revarsă asupra generaţiei noastre şi asupra culturii noastre.

Yoga, antrenarea autogenă, dinamica grupurilor T.M., metode asiatice de meditaţie (legate de acestea şi religiile înalte ale hinduismului), multe lucruri de la televiziune, drogurile, mişcarea Era Nouă, muzica "Beat" şi "Rock" în special în urma unei anumite intensităţi sonore, se bazează sau conduc spre pasivitate.

Motivul este întotdeauna acelaşi. Omul refuză să facă ceva (să respire, să scrie, să se roage, etc) şi se predă prin aceasta unei puteri străine, pe care el o socoteşte binevoitoare sau dumnezeiască dar care în realitate este demonică.

Datorită pasivităţii, care creşte în intensitate, această putere poate să cuprindă şi să controleze pe om tot mai mult. Respectivul cade uneori la pământ "ca mort" sau se odihneşte „în duh" aşa cum este zugrăvită spre exemplu căderea la pământ a celor prezenţi de către Kim Kollins.



Persoane interesate