Departe de izvor în mocirlă doctrinară > Introducere


Introducere

Aceste rânduri sunt scrise cu dorinţa de a avertiza pe cititori că o rătăcire periculoasă se străduieşte să treacă peste frontierele libere ale României, sub un nume care induce în eroare. Adepţii acestei rătăciri se autonumesc „Biserica lui Cristos a sfinţilor din zilele de pe urmă"; cum vom vedea în rândurile care urmează, titlul acestei denominaţii este cu totul min­cinos.

— Oamenii care împărtăşesc această religie falsă nu sunt creştini: ei nu cred în veşnica dumnezeire a Domnului Isus Cristos, nici în lucrarea Lui de mântuire împlinită la cruce;

— apoi, ei se pretind sfinţi, dar resping singura cale prin care omul, păcătos din naştere şi trăind în păcat, poate deveni sfânt. Sfinţirea este opera harului lui Dumnezeu, pentru cei care îl primesc pe Domnul Isus ca Stăpân şi Mântuitor, care potrivit celor arătate de Biblie au iertarea păcatelor, îndreptăţirea, sfinţirea şi slăvirea — acte divine, conferite prin har de Dumnezeu numai celor care cred în Domnul Isus Cristos;

— se pretind sfinţi, dar doctrina lor este cu totul străină de adevărata sfinţenie şi viaţa lor este o dovadă a necunoaşterii sfinţeniei lui Dumnezeu.

Biserica lui Cristos, cea reală, nu cea pretinsă, trăieşte adevărurile creştinismului la izvorul lui, când, aşa cum se spune la Faptele Apostolilor 2.42: „Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura fră­ţească, în frângerea pâinii şi în rugăciuni." La izvorul creştinismului, în viaţa personală a creştinului, în familia creştină, în adunările creştine strălucea Cristos. „N-am avut de gând să ştiu între voi nimic altceva decât pe Isus Cristos şi pe El răstignit" (1 Corinteni 2:2). Cristos nu are o biserică separată a sfinţilor din „zilele de pe urmă". Biserica lui Cristos, trupul Lui, mireasa este formată din toţi câţi au crezut în Cristos sau vor crede în El în perioada de la coborârea Duhului Sfânt în ziua Cincizecimii şi până la răpirea Bisericii (venirea Domnului Isus pentru ai Săi). Nu există nici o discontinuitate în istoria Bisericii, Biserica este aceeaşi de la începutul până la sfârşitul existenţei ei. Este aceeaşi Carte Sfântă, Biblia, acelaşi Nume în jurul căruia se strâng laolaltă creştinii. Acelaşi Duh Sfânt care lucrează în Biserică, aceeaşi mântuire, aceeaşi nădejde păstrează şi sfinţii din zilele din urmă. Este aceeaşi mântuire şi nădejde pe care au avut-o apostolii, sfinţii din biserica creştină primară, martirii primelor secole, credincioşii prigoniţi din timpul Inchiziţiei, miile şi miile de creştini care au dus şi duc şi în zilele noastre celor care nu-L cunosc, mărturisirea unui Mântuitor puter­nic, mare pe pământ şi-n cer.

„Sfinţii din zilele din urmă" — cum se numesc în chip mincinos — n-au zel pentru Cristos, ci pentru „altceva". Vom vedea pentru ce.

Trebuie să mărturisim că scriem aceste rânduri cu durere: durere, pentru că în lume mai bine de 7 milioane de adepţi au căzut în rătăcirea mormonis­mului; durere, pentru că ei se pretind „biserica lui Cristos" dar L-au lepădat pe Cristos; durere, pentru că se socotesc „biserică" şi sunt o sectă înşelătoare; durere, pentru că duc sufletele în rătăcire şi din rătăcire la pierzare.

Dar scriem aceste rânduri şi cu nădejde: nădejdea că, dezvăluind mocirla nimicitoare în care se afundă aceşti aşa-zişi credincioşi mormoni, vom putea preveni pe aceia de care s-ar putea apropia aşa zişii „misionari" ai sectei — şi, prevenindu-i, sufletele sincere vor putea înţelege limpede că trebuie să se ferească de astfel de oameni; nădejde, că aceste câteva gânduri vor dezvălui că singura soluţie reală pentru un suflet care doreşte să fie în legătură cu Dumnezeu este Cristos. De El avem nevoie, în El este lumina noastră.

Depărtarea de El este depărtarea de izvor, este un drum sigur către mocirlă, o mocirlă aşa cum este cea a mormonismului!




Persoane interesate