Călăuzire în înţelegerea Sfintelor Scripturi > Introducere


INTRODUCERE

Cel mai important lucru în viaţa aceasta este să fii în stare să citeşti şi să înţelegi Cuvântul lui Dumnezeu, care este Biblia. Ea ne arată calea spre Cer. Acest lucru preţuieşte mai mult decât orice sumă de bani. Cine citeşte şi împlineşte Cuvântul lui Dumnezeu are un real folos pentru viaţa sa deoarece în mijlocul tuturor greutăţilor, luptelor şi durerilor pricinuite de împrejurări, este însoţit de pace, bucurie şi fericire.

Sunt două metode de a studia Biblia. Prima metodă este de a citi un text din Biblie şi a-l compara cu alte texte din Noul şi din Vechiul Testament. A doua metodă este de a studia Biblia pe subiecte. De exemplu, cum ar fi studiul despre: Dumnezeu, Biblie, Cristos - viaţa şi lucrarea Sa -, Duhul Sfânt, îngeri şi demoni, omul, păcatul, Biserica şi vremea sfârşitului.

Lucrarea de faţă este un ghid sumar pentru studiul Bibliei. Ea poate servi pentru începerea unui studiu îndelungat şi folositor. Pe măsură ce se citeşte Biblia mai cu interes, se obţine o cunoaştere mai aprofundată a Cuvântului lui Dumnezeu şi aceasta duce la creşterea credinţei.

Dumnezeu doreşte "...ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia în mijloacele de amăgire, ci credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele ca să ajungem la cel ce este Capul, Cristos (Efeseni 4:14-15).

Gleason H. Ledyard



Persoane interesate